OKULDAKİ BAŞARININ SIRRI: AKADEMİK AJANDA

OKULDAKİ BAŞARININ SIRRI: AKADEMİK AJANDA

OKULDAKİ BAŞARININ SIRRI: AKADEMİK AJANDA

Eğitim - öğretim  yılını daha planlı daha verimli geçirmeye hazır mısın?

Öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler... "Akademik Ajanda" ile sizleri daha planlı ve başarılı bir yıl bekliyor!


Okul başarısını etkileyen birçok faktör vardır. Eğitim ortamının sağlıklı olması, öğretmenlerin donanımlı ve ilgili davranması, ebeveynlerin çocuklarına karşı destek olması gibi birçok neden sıralayabiliriz.


Eğitim dönemi boyunca ister öğretici ister öğrenen ol… Lakin başarılı olmanın altın kuralı azimli, kendinden emin ve programlı olmaktır.


Kendine hedef belirle ve bu yolda seni kimsenin yıldırmasına izin verme. Her konuda başarmaya odaklan ve pes etme.

 


PLANLI OL

Kendinden emin adımlarla hedefine ilerlerken, Akademik Ajanda bu yolda sana rehberlik yaparak, planlı olmanı sağlayacak.


AKADEMİK AJANDA NEDİR?

Eğitim hayatında geçen ana başlıkları (ders programı, not listesi, projeler, özel günler, hedefler) kolaylıkla not edebileceğin ve hem eğitim hem de kişisel hayatını yıllık, aylık, haftalık, günlük olarak planlayabileceğin özel içerikli bir ajandadır.

 

HADİ BAŞLAYALIM !

 

1.      Öncelikle adını, soyadını, okulunu, sınıfını, telefonunu, öğretmenini yazabileceğin kişisel sayfanı doldurmayla ajandanı kullanmaya başla. Böylelikle okulun bahçesinde unuttuğun ajandan kaybolmadan sana ulaşacaktır. J

 

2.      2019-2020 yıllık takvime genel bir bakış yapabilirsin.


 

 

 

3.      Eylül 2019 – Aralık 2020 aylarını kapsayan “YILLIK PLAN” sayfasına senin için önemli olan gündem başlıklarını not alabilirsin. Örneğin, unutmaman gereken sınavını, alman gereken kitapları, yapacağın projeleri…

  

 

4.      Eğitim hayatını planlarken “RESMİ TATİL GÜNLERİ” sayfasına göz atarak hangi günler tatil olduğunu görebilirsin. Ufak seyahatlerini planlaman için bu sayfa sana yardımcı olacaktır.


 

5.      Sevdiklerinin sana gönül koymasını istemiyorsan “DOĞUM GÜNLERİ” sayfasına unutmaman gereken doğum günlerini yazabilirsin.

 

6.      Hangi gün, hangi saatte derslerinin olduğunu görebileceğin “DERS PROGRAMIM” sayfasına derslerini yazabilirsin. Daha sonra “DERS BİLGİLERİM” kısmına derslerinin hangi sınıfta hangi öğretmene ait olduğunu gösteren çizelgeyi doldurabilirsin.

  

7.      Sınavlardan, projelerden, ödevlerden veya sunumlardan aldığın notları, dönem dönem yazabileceğin ve takip edebileceğin “NOT ÇİZELGESİ” ile doğru veya yanlışlarını görüp, notlarına göre çalışma sıklığını planlayabilirsin.

  

8.      Sınavlar dışında not ortalamanı yükseltecek olan faaliyetlerin için “PROJE VE SUNUMLAR” sayfası sana yardımcı olacaktır. Yapman gereken projenin adını, tarihini, hangi ders olduğunu, öğretmenini, proje detaylarını ve sonucunda aldığın notu yazabileceğin tüm detaylar mevcuttur.


  

 

YENİ BİR AYA BAŞLAMA BÖLÜMÜ


Yukarıda bahsetmiş olduğumuz maddeler ajandanın ilk sayfalarındaki ince detaylarıydı.

Peki şimdi sıra yeni bir aya başlangıç aşamasında neler yapabiliriz ona bakalım.

 


1.      Öncelikle her yeni bir aya motivasyon sözüyle başlıyoruz.

2.      Eylül 2019 ile başlayan ajandanın, ilk motivasyon sözü “Hayaller Harekete Geçmeden Gerçekleşmez” Her ay seni motive edecek sözlerle yepyeni planlar yapabilirsin.

 

 


3.      Her aya özel yazabileceğin hedefler, okuyacağın kitaplar, izleyeceğin filmler ve gideceğin yerleri listeyebileceğin bölümler olacak. Böylelikle her ay için kendine bir aktivite çizelgesi de oluşturmuş olacaksın.

 

 


4.      Tüm aya genel görebileceğin “AYLIK PLAN” sayfası ile o ay yapacaklarının notlarını sayfadaki kutucuklara yazabilirsin. Örneğin; Eylül ayı için tüm yapman gerekenleri tek bir sayfada görebileceksin.

 

 

 

5.     “AYLIK PLAN” sayfasında yapacaklarını detaylandırabileceğin “HAFTALIK VE GÜNLÜK” plan sayfaları ile senin için önemli olan gündem başlıklarını bu sayfalarla detaylandırabilirsin.

 

 

 

 

6.      Son olarak ajandanı hem daha renkli hem de daha eğlenceli hale getirmeni sağlayacak 193 adet sticker ile sayfalarını süsleyebilirsin.

  


 

 

 

 

İŞTE BU KADAR ! OKUL HAYATIN PLANLANDI BİLE

Akademik Ajanda ile eğitim hayatına ışık tutarak, başarına destek olacağımızdan emin olabilirsin.

 

Etiketler: akademik ajanda, ajanda, back to school, okul, planlayıcı, planner, öğrenci ajandası, öğretmen ajandası
Ağustos 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR