Nedir Şu Meşhur Bullet Journal?

Nedir Şu Meşhur Bullet Journal?

Nedir Şu Meşhur Bullet Journal?

Son zamanlarda gerek sosyal medyada gerekse herkesin elinde gördüğümüz bir Bullet Journal ajanda var. Peki nedir bu çok konuşulan ajanda? Ne gibi özellikleri var? Neden herkes bir şekilde bu ajandadan bahsediyor? Gelin birlikte tek bir Bullet Journal ajanda ile neler yapabileceğimize birlikte göz atalım.

Bullet Journal ajanda, noktalı sayfalardan oluşan ve kişinin kendi isteği, alışkanlıkları ve tarzını düzenleyebileceği bir ajanda türüdür. Genellikle içerisinde hiç yazı olmaz ve boştur. Doldurmak ve kendi ihtiyaçların doğrultusunda renklendirebilmek senin elindedir. ‘’Peki, ben kendi ajandamı oluştururken neler yapmalıyım?’’ dediğini duyar gibiyiz. Yazımızın devamında BuJo’nu nasıl kullanabileceğinize dair tüyoları bulacaksınız.

  1. Bullet Journal defteri sen şekillendiriyorsun. Bu yüzden tüm kontrol sende. İstersen tasarım defteri olarak, istersen planlayıcı ajanda olarak, istersen de ikisini birlikte kullanabilirsin. Genellikle ikisi birlikte kullananların sayısı oldukça fazladır. Planlama araçlarını tasarımlarınla birleştirip kendine yeni bir düzen kurabilirsin.

  1. Renkli kalemler, bantlar, minik kağıtlar ve stickerlar bu işin olmazsa olmaz parçalarından. Sadece çizim gibi düşünmemelisin. Burada yapacaklarının her biri senin hayal gücünün eseri. Özgürce farklı meteryalller kullanabilirsin.

  1. Bullet Journal bir yaşam tarzı şeklidir. Kendi yaşamını tarzınla birleştireceğinden içerisine aylık takvimler ve önemli işlerini hatırlatacak çizelgeler çizebilirsin. Bu konuda en çok tercih edilen tasarımlardan bir tanesi ay başlarında yapılan ve o ayki konsepte göre süslenen Aylık Takvim tasarımlarıdır.

  1. Sadece takvim ve planlayıcı değil, alışkanlıklarını ve hobilerini de takip edebileceğin çizelgeler oluşturman mümkün. Gün boyunca ne kadar su içtiğini, kaç adım atığını, dönem boyunca kaç film izlediğini veya hangi kitapları okuduğunu not alabilirsin. Böylelikle hepsini tek bir yerde kayıt altına alarak unutmamış olursun.

  1. Son olarak, Bullet Journal ajandanı süslerken hayatın stresinden biraz da olsa uzaklaşacağını göreceksin. Stres atmanda büyük bir yardımı olacaktır. Zamanla hobiden çok bölünmez bir parçan haline gelecektir. Gittiğin her yerde yanında götürmek isteyeceğin, çantandan çıkaramadığın bir ajanda haline dönüşecektir.

Bu yüzden en şık kapak tasarımlarına sahip, içerisinde renkler ve semboller konusunda yardım sağlayacak ve arka kapağında ekstra malzemelerin için küçük bir cep bulunan yeni LeColor Bullet Journal’ları tercih etmelisin. Şıklığı ve tasarımıyla seni asla yarı yolda bırakmayacaktır. Kalın kağıt yapısı ile de arka sayfalara renk vermeyeceği için rahat kullanılabilirdir.

Sende LeColor’un gözdesi olan Bullet Journal ajandalardan birini kap, hem tasarımını konuştur, hem de kendi yaşam stiline göre bir ajanda yap. Aşağıdaki linkten tüm Bullet Journal’lara ulaşabilirsin.

https://www.lecolor.com.tr/bullet-journal3 

Etiketler: ajanda, bullet, journal, noktalı defter, bullet journal, tasarım, bujo, planlayıcı, takvim, motivasyon, çizim, renkli, çizelge, tablo, desen, çiçek, keten, yazı, kaligrafi, motto, konsept, tracker, mood, habit, alışkanlık
Temmuz 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR