Küçük Alışkanlıkların Faydaları

Küçük Alışkanlıkların Faydaları

Küçük Alışkanlıkların Faydaları

 

Nefes çalışması

Nefes çalışması , özellikle zihinsel durumunuzu iyileştirmeye ve endişelerinizi gidermeye çalışıyorsanız, günlük rutininize eklemeyi gerçekten düşünmeniz gereken bir şeydir. Her gün birkaç dakika nefes almak parasempatik sisteminizi derinlemesine harekete geçirir, bu da kalp atış hızınızı ve kan basıncınızı düşürmenize, ayrıca depresyon ve anksiyeteyi tedavi etmenize yardımcı olur.

Kişisel Bakım ve Güzellik Ritüelleri

Güzellik rutinleri yüzeysel veya yüzeysel uygulamalar olarak göz ardı edilebilir, ancak yine de kendinize bakmak, kendinize değer verdiğinizin ve kendinize saygı duyduğunuzun bir işaretidir. Her gün birkaç dakikanızı, günü yüzünüzden arındırmaya ve en sevdiğiniz esansiyel yağı veya hoşgörülü yüz kremini uygulamaya ayırmak, güveninizi artırmanıza ve sizi sakinleştirmenize yardımcı olabilecek bir alışkanlıktır. Süreci daha da keyifli hale getirmek için arka plana rahatlatıcı müzik koyun ve rutininizin sonunda pozitifliği ve öz sevgiyi artırmak için onaylama destenizden bir kart çekin.

Güzellik rutininizin nasıl görünmesi gerektiğini tanımlayan sizsiniz. Evet, bu tamamen yüzünüze nemlendiriciler ve serumlar sürmekle ilgili olabilir, ancak aynı zamanda rahatlatıcı bir duş almak, masaj yapmak veya saçınızı en sevdiğiniz şampuanla yıkamak ve yeniden canlanmış hissetmek için soğuk suyun altında birkaç saniye geçirmek anlamına da gelebilir. Alternatif olarak, güzellik rutini kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacak bir maskara ve çarpıcı bir ruj sürme veya evden çalışırken Zoom görüşmeleriniz için şık bir kıyafet hazırlama şeklini de alabilir.

Hareket

Günlük hareket, ne üzerinde çalışıyor olursanız olun, hedeflerinize yaklaşmanıza yardımcı olacak başka bir basit ve keyifli alışkanlık ve yaşam tarzı seçimidir. Beynimiz ve bedenlerimiz birbirine bağlıdır , dolayısıyla vücudunuzu düzenli olarak hareket ettirerek onu zihniniz ve niyetlerinizle uyumlu hale getirirsiniz ve ayrıca beyninize hayatın güzel olduğu ve bundan en iyi şekilde yararlanmak için burada olduğunuza dair bir mesaj gönderirsiniz.

Düzenli hareket herhangi bir şey olabilir: iş teslim tarihleri arasında blokta hızlı bir yürüyüş; bir sonraki toplantınıza taksiye binmek yerine yürümeyi tercih etmek; arkadaşlarla yürüyüş; sabah kahvenizden önce on dakikalık bir dinlenme; ya da bir dans gösterisi.

En sevdiğiniz şarkıyı açıp, tek başınıza veya sevdiğiniz biriyle ritimle dans etmekten daha iyi ne olabilir? Sadece beş dakikalık bir dans veya başka bir hareketten sonra vücudunuzda salgılanan mutlu serotonin hormonları sizi anında daha mutlu hissettirecek, kendinizi daha güvenli bir şekilde taşıyacak, insanlara daha yaklaşılabilir görünecek ve sevdiklerinize yaklaşma konusunda daha iyi bir zihniyete sahip olacaksınız. günün görevleri.

Planlama ve Yazmak

Yoğun, hızlı tempolu bir dünyada, programınızı organize etmek, planlamak ve görevlerinizi önceliklendirmek için günde birkaç dakikanızı ayırmak, işlerin gidişatını değiştirebilecek başka bir küçük alışkanlıktır ( her sabah ve akşam birkaç dakikadan fazlasını gerektirmez) . Yazmak, notlar alarak ilerlemek gününüzün daha iyi geçmesini ve zamanınızın daha fazla kontrol altında olduğunu hissetmenizi sağlar.

Sabah gelen kutunuza dalmadan önce, günün en önemli yapılacak işlerini düşünmek için birkaç dakikanızı ayırın, bunları stratejik olarak ve öncelik sırasına göre listeleyin ve ardından işe başlayın. Bu, ne için çabaladığınız konusunda netliğe sahip olmanızı ve mümkün olan en üretken ve verimli şekilde çalışmanızı sağlayacaktır.

LeColor Planlayıcılar ve butik defterler gününüzü yönetilebilir ve gerçekçi bir şekilde planlamanız için size kolaylık sağlar. Sağlıklı bir iş-hayat dengesi elde etmek için kişisel yapılacaklarınızı da (spor salonuna gitmek, günlük tutmak veya meditasyon yapmak gibi) ekleyin.

Etiketler: planlayıcı, defter, hatıra detfer
Nisan 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR