HAYATINI PLANLAMANIN EĞLENCELİ YOLU: BULLET JOURNAL !

HAYATINI PLANLAMANIN EĞLENCELİ YOLU: BULLET JOURNAL !

Öğrenme güçlüğü çeken Ryder Carroll tarafından ortaya çıkan metot tüm dünyaya yayılarak akıma dönüştü.

Bullet Journal’ı tek bir cümleyle açıklamak gerekirse; hayat tarzını özgürce yansıtabileceğin kişisel bir günlük diyebiliriz.

Hayatını planlamaya başlamak için ihtiyacın olan noktalı sayfalara sahip bir defter, eğlenceli sticker’lar ve renkli kalemler… 

 

 

Hadi başlayalım !


1-  Bullet Journal ile yapacaklarını, gideceğin yerleri, katılacağın etkinlikleri, izleyeceğin filmleri, okuyacağın kitapları, özel günleri vb… birçok ana konuyu, aylık ve yıllık olarak listeleyebilirsin.  

 

 

  

2-  Yapacağın bu planları renkli kalemler, eğlenceli sticker’lar ile süsleyerek hem daha eğlenceli hale getirebilir hem de yapacaklarını hatırlamana yardımcı olabilirsin.


 

3-     Bullet Journal ile dijital dünyanın seni yönetmesini engelleyerek kendini özgürce ifade edebileceğin defterinin sayfalarını istediğin gibi tasarlayabilirsin.


 

 

4-    Kişisel ajandanın sayfalarını numaralandırarak, kendine index (içindekiler) oluşturabilir, anında ulaşman gereken notlarını kolaylıkla bulabilirsin.


 

5-   Yapman gerekenlerin yanına ekleyebileceğin anahtar kelimeler veya minik simgeler belirleyebilirsin. Örneğin; katılacağın etkinlikler için etkinlik bekleniyor, etkinliğe katıldım veya etkinliğin iptal olduğunu anımsayacağın minik simgeler koyabilirsin.


 

6-     Tüm yılı genel olarak görebileceğin 12 aylık sana özel bir takvim oluşturabilirsin. Bu takvimin amacı ise tarihi net olan doğum günleri, büyük organizasyonlar veya tatil planları gibi ana konulara genel olarak bakabilmektir.


 

7-      12 aylık takvimden sonra daha detaylı olarak plan yapmak için her ay için bir sayfa hazırlayıp, ay içerisindeki her hafta ve her gün için bir şablon oluşturabilirsin.

 

   

  

8-   Bullet Journal’ın en eğlenceli kısmı yaşam tarzına göre, tamamen hayal gücüne kalmış, özgün sayfa içerikleri oluşturmak.

 

9-   Kağıdı kalemle buluşturup, iç dünyamızı sayfalara dökerek beynimizi, ruhumuzu rahatlatabiliriz.

  

 

 

10  Bullet Journal ile kendine daha planlı bir yol çizerek; hayallerine, hedeflerine adım adım yaklaşabilir ve bu yolda yapman gerekenler için daha verimli olabilirsin.


11-  GEÇMİŞİ KAYDET, BUGÜNÜ ORGANİZE ET, YARINI PLANLA !

 

 

Etiketler: bullet journal, noktalı defter, planlama, planner, planlayıcı, dotted, kişisel ajanda, kişisel planlayıcı
Temmuz 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR