Hangi Defter / Ajanda Türüsün ?

Hangi Defter / Ajanda Türüsün ?

HANGİ AJANDA/DEFTER TÜRÜSÜN?

 

 

Hepimiz apayrı kişilikleriz. Sevdiğimiz renkler, ilgi alanlarımız, müzik zevkimiz tamamen farklı olabiliyor. Kankimiz siyah rengi severken biz beyaz diye tutturabiliyoruz. Ee insanlar bu kadar çeşitliyken defterler ve ajandalar nasıl çeşitli olmasın. Bir sürü türü var! Kareliden tut çizgisiz sayfalara, çoğunun kullanım amacı değişken. Peki sana yaşam tarzına, hobilerine ve ilgi alanlarına göre sana kullanman gereken defter / ajandalardan bahsetsek ne dersin?

İşte sana uygun türler…

 

DEFTERLER

Okulda en ihtiyaç duyduğumuz bazen zorunlu olan başlıca kırtasiye ürünü.. Bazen hocalar farklı seçenekler sunsa bile biz sana asıl amaçlarından ve kullanabileceğin yerlerden bahsedelim.

 

KARELİ DEFTER : Kareli defter sayısal derslerde en büyük yardımcın. Matematik, geometri, fizik, kimya, biyologi gibi şemalar kullanabileceğin, şekillerden yardım alabileceğin derslerde kareli defter sana büyük kolaylık sağlar. Yamuk yumuk yapmaktansa daha düzgün şekiller çıkarabilirsin. Ama biz yine sana yanından cetvel eksik etme diyelim 😊

LeColor Kareli Defterler için linke tıkla;

https://www.lecolor.com.tr/kareli-sayfa 

 

 

ÇİZGİLİ DEFTER : Yazı yazmayı çok seviyorsan ve düzgün gözükmesini istiyorsan tabiki çizgili defter kullanmalısın. Farklı renklerle güzel bir sayfa düzeni oluşturursun. Edebiyat, coğrafya, tarih, dil bilgisi gibi sözel derslerde kullanılır. Bu derslerde tuttuğun notlar çizgililer sayesinde düzgün bir şekilde kalır bizden söylemesi...

 

LeColor Çizgili Defterler için linke tıkla;

https://www.lecolor.com.tr/cizgili-sayfa

 

ÇİZGİSİZ DEFTER : Şekil – yazı farketmez, düzgün yazarım affetmem diyenlerden isen seni buraya alalım. Kendi çizgini oluşturmayı seven biriysen, sınırlara bağlı kalmam diyorsan tam senlik bir defter. Grafiksel tablolar, yazılar, resimler ve şekillerle renklendirebilirsin.

 

NOKTALI DEFTER : Noktalı defter bir çok amaçla kullanılabilir. Çizgisizde zorlanırım ya kolay şekil çizemem dersen sana noktalarla simetri oluşturmanda yardımcı olur. Küçük bir cetvel / pergel yardımıyla ister çizgili hale ister kareli hale getirirsin. Kullanım şeklini sen belirlersin. Bullet Journal olayını hiç duydun mu? Noktalı defterlerle Bullet Journal oluşturmak istersen diğer blog yazılarımıza göz atabilirsin.

 

 

AJANDALAR

 

Ajandalar genelde ya tarihli olur ya da tarihsiz. Her ikisinde de sana plan ve programlarında yardımcı olacak güzel sayfalar oluyor içlerinde.. Kullanım amaçları değişiklik gösteriyor genelde. Hadi bir bakalım, hangi ajanda sana göre…

 

AKADEMİK AJANDA : Bu ajanda okul hayatındaki en ama EN büyük yardımcın olabilir. İçinde bin bir çeşit sayfa var okula dair. Ders programını yazabiliyorsun, proje ve sunum sayfalarına not alabiliyorsun, hatta ve hatta aylık, haftalık ve günlük olarak not tutabiliyorsun. Okul sezonuyla başlayan ve okullar kapanınca biten bir ajanda.. Yani bir ajanda alıp ortasından başlamana gerek kalmıyorç Eee daha ne olsun. Öğretmenin gözüne girme taktiği resmen...

LeColor Akademik Ajandalar için linke tıkla;

https://www.lecolor.com.tr/akademik-ajanda2 

 

SÜRESİZ PLANLAYICI : Bu tür ajandalarda genelde tarih olmaz. Tarihsiz şekilde kullanıldığından ne zaman yoğunsan o zaman kullanır kendine göre bir ayar çekersin. Akademik Ajanda da olduğu gibi yine aylık, haftalık ve günlük olarak not tuttabileceğin sayfları vardır. Bunlara ek hafta başı ve hafta sonunu değerlendireceğin kısımlarda var ama.. Tam bir hayat kurtarıcı diyebiliriz. Ara Ara yoğunlaşıyorsan tam senlik.

 

YILLIK AJANDA : Yıllık ajandalar sene başından başlayıp bir sonraki seneye kadar olan süreçte kullanabileceğin, yeni yılda yeni kararlar alıp artık uygulamaya geçebileceğin bir ajanda türüdür. Haftalık ve günlük olmak üzere iki farklı çeşidi bulunmakta. Çok düzenli ve günü gününe not tutan biriysen ilk tercihin olmalı..

 

 

KAPAKLAR

İçinin kullanımı kadar kapak tasarımı da önemli bir defter / ajandada.. Kaliteli durmalı ve şık gözükmeli. Senin tarzını yansıtmalı bir kere en başta. Hadi gel tarzına göre bir de kapak bulalım sana.

 

CİLTLİ KAPAK : Benim malım kıymetli, isterim ki defterim ajandam hep yeni gibi dursun hiç yıpranmasın diyorsan doğru yerdesin. Ciltli kapaklar sağlam olur, kolay kolay yıpranmaz. Özellikle LeColor ürünüyse ne kopma yapar ne yıpranma. Sapasağlam ilk gün ki gibi durur. Ben sayfa koparmayı da sevmem dersen kesin tercih etmelisin.

 

SPİRALLİ ( TELLİ ) KAPAK : Kağıt lazım olduğunda açıp cıııııırrrttt diye koparabileceğin bir tercih. Hem de hangi yüzü kullanıyorsan diğer tarafı altına alabiliyorsun. Kullanımı aşırı rahat olan spiralli ( telli ) kapaklar sana özgürce bir kullanım sağlar.

 

METALİK KAPAK : Sıradışı olmayı seven biriysen sana ilk önerimiz metalik kapak. Kırtasiye ürünleri arasında yaygın değildir. Bu yüzden eşsizdir. Ayna gibi yanşayan kapak defteri ajandayı kim sevmez ki. Resmen ben burdayım diyor kapak durduğu yerde. İnanılmaz dikkat çeken bu kapak türü sıradışı olmayı ve dikkat çekmeyi sevenler için eşsiz..

 

KETEN KAPAK :  Tarzı daha sakin, şık ve elegant sevenlerin kesinlikle keten kapakları tercih etmesi lazım. Zarif görüntüsüne bir de güzel renkler eklenince adeta canlı Pinterest fotoğrafı…

 

  

ÇİÇEKLİ KAPAK : Renkli, cıvıl cıvıl, yerinde duramayan biriysen hemen Çiçekli kapaklara bakmanı tavsiye ediyoruz. Miss gibi bahçe görüntüsüyle insanın içini açan çiçek desenleri, ruhunun enerjisini yansıtıyor resmen.

 

MERMER KAPAK : Çiçek miçek bana göre değil ben oturaklı, ciddi biriyim desen sevmiyorum mu diyorsun, o zaman senin tercihin Mermer kapaklar. Mermer kapaklar güzel renklerle birleşince ortaya asillikten yıkılan bir görüntü çıkıyor.

 

PUANTİYE KAPAK : Yıldızların ışıltısını yanında taşımayı seven, dikkat çekmekten keyif alanların ışıltısını yansıtabileceği kapak Puantiye.. Popüler bir kişiliksen, biraz havalı takılmak ve her yaptığınla konuşulmak senin işinse o halde kapak tipin kesinlikle Puantiyedir.

 

Tüm defter ve ajanda türleri için linke tıkla;

https://www.lecolor.com.tr 

 

 

 

 

Etiketler: akademik, ajanda, öğrenci, sınav, proje, plan, planlı hayat, başarı, başarılı olmak, başarısız
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR