Günümüzde İyi Bir Çevre Dostu Olmanın Altın Kuralları

Çevre Dostu Markalar Dünyayı Koruyor

Günümüzde İyi Bir Çevre Dostu Olmanın Altın Kuralları

Dünya, içerisinde binlerce çeşit güzelliği barından büyük bir ekosistemden oluşuyor. Biz de bu ekosistemin en önemli parçasıyız. Ancak gerek alışmış olduğumuz yaşam tarzımız, gerekse teknolojinin ilerlemesinden kaynaklanan çevre kirliliğinin tamamını yine bizler oluşturuyoruz. Fabrikalar, taşıtlar ve günlük hayatta kullandığımız birçok şeyle bu kirliliğe ortak oluyoruz. Her birimiz doğaya ‘’Ekolojik Ayak İzi’’ bırakıyoruz. Peki bu ayak izi nedir?

 

 

Ekolojik ayak izi, davranışlarınla doğaya bıraktığın izdir.  Günlük yaşantında yapmış olduğun faaliyetlerin, ekosistem dengesinde yarattığı değişikliği, doğada kullandığın kaynakların ekolojik dengeyi bozmaması ve sürdürülebilir olması için yapılan hesaplardır. Haydi gel, birlikte ekolojik ayak izini nasıl azaltabileceğine ve nasıl iyi bir Çevre Dostu olabileceğine bir göz atalım.

  1. ‘’Geri Dönüşüm’’ Muhteşem Olacak

 

Çevre dostu olmanın altın kuralı Geri Dönüşüm; günlük hayatta kullandığın ürünlerin doğada kendiliğinden yok olması ya da kağıt, cam, alüminyum, plastik gibi tekrar kullanılabilecek kaynakları tekrar dönüştürmek demek. Beğendiğin bir ürünü alırken, geri dönüştürülebilir olduğundan emin olmalısın. Bu yüzden tercih ettiğin markaların Le Color gibi geri dönüşüm yaparak doğaya saygı duyduğundan emin ol.

Bknz. https://www.lecolor.com.tr/doga-dostu

  1. Kendi Enerjini Kendin Üret

 

Kendini yenileyebilen enerji kaynaklarından rüzgar panelleri ve güneş enerjisini tercih etmelisin. Güneşten kendi enerjini üretebilir ve doğaya karşı olan sorumluluğunu yerine getirerek enerji tasarrufu sağlayabilirsin. Güneş panellerinden yararlanamıyorsan alternatif çözüm olarak evde kullandığın telefon şarjı, bilgisayar ve televizyon gibi çok enerji tüketen ürünleri sürekli fişte bırakmak yerine, kullanılmadığı zaman fişten çekerek enerji tasarrufu yapılabilirsin.

  1. Çöp Değil Atık Yönetimi

 

Atıklar ekolojik sistemde en çok kirliliğe sebep olan neden. Bu yüzden atık azaltma yöntemlerini seçerken; uzun ömürlü ürünleri tercih etmeye çalışmak, ihtiyacın kadar alışveriş yapmak ve işlevini yitirmiş ürünleri çöpe atmak yerine başka bir amaçla kullanmaya dikkat etmelisin. Örneğin şarj edilebilir piller kullanabilirsin. Kendi atık yönetimini yapamıyorsan bile bizim gibi üretim sırasında oluşan atıkları geri dönüştürerek tekrar kullanan markaları tercih edebilirsin. 

su, spor, su sporu, yüzme içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Le Color ofislerinde ve fabrikalarında kullandığı tüm atıkları toplar ve geri dönüştürür.

  1. En Büyük Düşmanımız Kimyasal Ürünler

Kişisel bakım ve temizlik malzemelerinde kullandığın birçok ürünün içinde kimyasal madde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kimyasallar su kanallarından denizlere döküldüğünde büyük ölçüde su kirliliğine sebep olmakta. Küresel ısınma ile kuraklık arttı ve su kaynakları yetersiz kalmaya başladı bile. Bu yüzden kullandığın ürünlerini seçerken doğaya zarar vermeden ve içerisinde zararlı maddeler olmayanları tercih etmelisin.

Orman Yönetim Konseyi (Forest Stewardship Council) Sertifikalı Le Color markamız ile tüm ürünlerimizi sadece endüstriyel amaçlı yetiştirilmiş ormanlardan üretiyor, doğadaki hiçbir ağaca zarar vermiyoruz.

  1. Çevre Dostu Ürünler En Yakın Arkadaşımız

Günlük yaşantında kullandığın ürünler çoğu zaman doğa dostu olmayabiliyor. Özellikle plastik poşetler, su şişeleri, kırtasiye malzemeleri gibi birçok ürünün kullanımı doğaya zarar veriyor. Bu gibi ürünleri kullanırken markaların Çevre Dostu etiketi taşıdığından emin olarak satın almalısın. Örn: geri dönüştürülebilir ormanlardan üretilen, doğaya zarar vermeden ağaç kullanımı yapan kırtasiye ürünlerini kullanabilirsin.

 

Le Color ailesi olarak bizler doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, gelecek nesillere tertemiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için sürdürülebilir ormanlardan elde ettiğimiz ağaçlar kullanıyoruz. Böylelikle doğada bulunan hiçbir ağaca zarar vermiyor, özel alanda yetiştirilmiş endüstriyel ormanlarımızda kesilen ağaçların yerine yenilerini dikerek döngüyü devam ettiriyoruz. FSC (Forrest Stewardship Council) yani Orman Yönetim Konseyi sertifikalı çevre dostu geri dönüştürülebilir ürünlerimizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

 

Etiketler: blog, çevre dostu, doğal yaşam, geri, dönüşüm, atık, yönetimi, doğa, dostu, markalar,
Haziran 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR