Bullet Journal için İçerik Fikirleri

Bullet Journal için İçerik Fikirleri

Bullet Journal için İçerik Fikirleri

Bir önceki blog yazımızda Bullet Journal’ın ne işe yaradığından ve nasıl kullanılacağından kısaca bahsetmiştik. Şimdi ise tasarım olarak içerisinde neler yapabileceğinden bahsedeceğiz. Çünkü bu dünya sınırsız. Bu sınırsızlığın içerisinde yapabileceğin onlarca tasarım mevcut. Kullanım alanı oldukça geniş olduğundan istediğin şekilde kullanabilme rahatlığına sahipsin.

İşte farklı şekillerle çeşitlendireceği Bullet Journal fikirleri;

  1. Anı – Hatıra Defteri

Hatıralar bir günün veya etkinliğin en akılda kalıcı halidir. İlerleyen zamanlarda, geriye dönüp o günü hatırlamamızda büyük rol oynar. Bullet Journal yapanların sıklıkla tercih ettiği bir tasarım şeklidir Anı – Hatıra kısmı. Özellikle de gidilen bir tatilden, yapılan bir geziden toplanılan biletler, uçuş kartları ve çiçekler defterin en güzel süslemeleri olur. Gitmeden önce gezilecek yerleri, yenecek yemeklerin listelerini hazırlarsın ve gezi boyunca sana yardımcı olur. Gezi boyunca aldığın notlar ise, döndüğünde o günleri hatırlamanı kolaylaştıracaktır.

 

 

  1. Hedefler Çizelgeleri

Yaşam boyunca, hedeflerin doğrultusunda karar almak istersin ve buna göre hareket edersin. Bu yüzden yapacağın çizelgeler ile hedefin için neler yaptığını görebilirsin. Öğrenciler için bu ders çalışma ve sınava yönelik hedefler olabilirken, çalışan bir kişi için işi ile alakalı çizelgeler yapılabilir. Bu çizelgeleri oluştururken hedefe kalan gün sayısını takip edebilir, gün gün bu yolculukta neler yaptığını not alabilirsin.

 

  1. Takip Çizelgeleri

Günlük hayatını takip edebileceğin bir çizelge tarzıdır. Aylık, haftalık ve günlük olarak alışkanlıklarını takip edersin ve kontrollü bir biçimde ilerlersin. Günde kaç litre su içtiğini, hafta boyunca hangi besinleri tükettiğini, egzersiz ve spor yaparken nasıl hareket ettiğini gibi daha birçok alışkanlığını tek bir yerde toplayabilirsin. Örneğin bir dans kursuna gidiyorsan hangi aralıklarla neler yaptığını şık bir biçimde not alabilirsin. Mod takipçisi ile ay boyunca mutlu mu, üzgün mü yoksa heyecanlı mı olduğunu, hisleri sembolize eden renklerle boyayıp takip edebilirsin mesela.

 

 

  1. Günlük

Bullet Journal geniş bir dünya demiştik yazımızın başında. Bunu yansıtan şey ise senin düşüncelerin ve duyguların. Tasarımdan çok yazı yazmakla ilgileniyorsan, tam senlik bir fikir. O gün çok mutluysan mutluluğunu paylaşabilirsin ya da kötü bir gün geçiriyorsan stres atmayı ve rahatlamayı yazı yazmakta bulabilirsin.  Düşüncelerinin kaybolmaması için onları kağıda dökebilirsin. Şiir veya kompozisyon yazmak istersen yine bu şekilde değerlendirebilirsin. Bunlar dışında ise sıradışı bir fikir olarak şu örneği verebiliriz; çok rüya görüyorsan bir rüya çizelgesi oluşturup gördüğün rüyaları not alabilirsin. Sana bilinçaltının sırlarını keşfetmende yardımcı olacaktır.

 

  1. Bütçe Takibi

Zaman zaman bizim gibi para harcamanın dozunu kaçırıyorsan, sana bu konuda yardım edecek bir Bullet Journal fikri ile geldik. Kendi muhasebeni tutmak için tasarlayacağın bir tablo ile eline geçen parayı çok iyi değerlendirebilirsin. Harcamalarını isimlendirerek sayfalara ayırırsın. Örneğin bir sayfa kozmetik alışverişin için olur ve sayfalara küçük cepler yaparak bu harcama için ayırmış olduğun miktarı koyarsın. Üzerine kullandığın tarihi ve miktarı not alabileceğin bir tablo ile takibini sağlarsın. Böylelikle harcamalarını çok rahat bir şekilde kontrol edersin.

 

 

  1. Motivasyon Sayfaları

Motivasyona her an ihtiyacımız duyarız. Başkalarından beklemek yerine kendi motivasyonunu yaratabilirsin. Sana moral verecek ve gaza getirecek, seni mutlu edeceğine inandığın birçok sözü, çeşitli renkler ve çizimlerle süsleyerek her baktığında motivasyonunu arttıracak bir sayfa elde edebilirsin. Kişisel gelişimine önem veriyorsan, bununla alakalı yazılar ve çizimler yaparak kendini iyi hissedebilirsin.

 

 Bullet Journal uçsuz bucaksız bir dünya. Bu dünya içinde kendini bulabileceğin şekilde ajanda tasarımı yapmak seni daha iyi hissettirecektir. LeColor’ın renkli seçimleri ile bu dünyanın bir parçası olabilirsin. Bizleri sosyal medyamızdan takip ederek ürünlerimiz ile ilgili yaratıcı fikirlere ulaşabilirsin.

LeColor Bullet Journal’a sahip olmak için linke tıka;

https://www.lecolor.com.tr/bullet-journal3

Etiketler: ajanda, bullet, journal, noktalı defter, bullet journal, tasarım, bujo, planlayıcı, takvim, motivasyon, çizim, renkli, çizelge, tablo, desen, çiçek, keten, yazı, kaligrafi, motto, konsept, tracker, mood, habit, alışkanlık
Temmuz 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR