Mektup Nasıl Yazılır?

Mektup Nasıl Yazılır?

Bir Aşk Mektubu Nasıl Yazılır

Kalemi Kağıda Koyarak Kalbinizi Kolunuza Takın

Gerçekte nasıl hissettiğinizi söylemenin zamanı geldi. Çoğu zaman insanların bizim için ne kadar önemli olduklarını bildiklerini varsayarız. Cesur olmak ve kalbinizi açmak, etrafınızdakilere onları ne kadar sevdiğinizi göstermek için bir fırsattır. Aşk mektubu yazmak sadece romantizm için değildir; her türlü ilişki kutlanmayı hak eder. Gerçekten kimi sevdiğinize bir bakın; size önem verildiğini hissettiren kardeşinize, çalışmayı eğlenceli hale getiren iş arkadaşınıza, size her zaman gülümseyen komşunuza.

İster en sevdiğiniz kişiye minnettarlığınızı gösteriyor olun, ister gizli bir hoşlandığınız kişiye duygularınızı itiraf ediyor olun, bir mektup yazmak, yüksek sesle söylemekte zorlandığınız şeyleri ifade etmenize olanak tanır. İşte onlara gerçekten hayran olduklarını hissettirecek dürüst, özgün, sevgi dolu bir mektubu nasıl hazırlayacağınız.

Aşk mektubu sanatı

Aşkınızı bir mektuba dökmek köklü bir gelenektir. Aşk mektubu sanatı yüzyıllardır yaygın bir uygulama olmuştur.

Ancak duygularınızı kağıda dökmek için sanatçı ya da yazar olmanıza gerek yok. Bu yazışmalara bu kadar saygı gösterilmesinin nedeni, insanların ifade ettikleri duygularla ilgili olmalarıdır. İyi bir aşk mektubu dürüst ve yürekten olandır. Bu yüzden ünlü yazarlardan ve şairlerden ilham almaktan çekinmeyin ama aynı zamanda mükemmel olma baskısından da kurtulun. Duygularınızla bağlantı kurabilir ve yazdıklarınızda cesur olabilirseniz, yarattığınız her şey, sevdiğiniz kişinin gününü dönüştürmeye hazır, kendi küçük sanat eseriniz haline gelecektir.

Bir planla başlayın

Her mektup, yazdığınız sevdiğiniz kişi kadar bireysel olmalıdır. Yazmak istediğiniz kişiyi ve onunla aranızdaki özel bağı düşünerek başlayın. Duygularınızla bağlantı kurduktan sonra bir deftere kısa bir yapı çizin. Hakkında yazmak istediğiniz şeylere geniş bir genel bakış veya paragraf başlıkları, özel alıntılar ve fikirlerin nokta noktaları ile daha ayrıntılı olabilir. Eğer takılıp kalırsanız, onlarla ilişkilendirdiğiniz kelime veya resimlerle bir zihin haritası yapmayı deneyin. Bunun aşka uzun bir kaside mi, yoksa tatlı ve kısa bir not mu olmasını istediğinizi düşünmeyi unutmayın. Ve illa özel gün beklemeniz gerektiğini düşünmeyin; biraz sevgi yaymak için asla kötü bir zaman değildir.

Anılar şeridinde bir yolculuğa çıkın

Duygularınızdan yararlanmanın basit bir yolu, ikinizin paylaştığı değerli bir anıyı aklınıza getirmektir. Tatil, doğum günü veya güzel uzun bir akşam yemeği gibi birlikte geçirdiğiniz özel günleri düşünün. Veya varlıklarıyla parıldadıkları sıradan bir anı anlatın; süpermarkete giderken kahkahalarla dolu bir yolculuk, doktor randevusu öncesinde elinizi tuttukları bir an veya hasta olduğunuzda size çorba getirdikleri zaman. Bu anları özel kılan şey aranızdaki bağdır, bu yüzden aranızdaki bağa ve bu anıların onlar olmadan nasıl mümkün olamayacağına odaklandığınızdan emin olun.

Sözlerinizle bir portre çizin

Kendinizi sevdiğiniz birinin gözlerinden görmekten daha iyi bir şey olamaz. Birine onu sevdiğinizi söylemenin basit bir yolu onu tarif etmektir. Onu birisiyle tanıştırıyormuş gibi davranabilir ve onu özel kılan her şeyi yazabilirsiniz. Ne kadar spesifik olursa o kadar iyidir. Birini sevmek, onu gerçekten tanımak ve onun her tuhaflığını kutlamaktır; konsantre olduklarında yüzlerini buruşturmalarını, sabahları yumurtalarını özellikle sevmelerini, kulağının yanındaki sevimli küçük doğum lekesini. Aşk ayrıntılarda gizlidir.

Birlikte geçirdiğiniz zamanı düşünün

Gerçekten en iyi niyetli insanlar bizi daha iyiye doğru değiştirirler. İkinizi birlikte düşünün ve hayatınızı nasıl zenginleştirdiklerini yazın. Belki inanılmaz derecede duygusaldırlar ve size duygularınızla temasa geçmeyi öğrettiler. Ya da belki pratik hedefler belirleyerek sizi her zaman hayallerinizin peşinden koşmaya teşvik etmişlerdir. Günü o kişiyle geçirmek üzere olduğunuzu hayal edin; neden bunu sabırsızlıkla bekliyorsunuz? Büyüleyici sohbetleriniz var mı? Herhangi bir geziyi eğlence dolu bir maceraya dönüştürebilirler mi? Her zaman sevildiğinizi ve önemsendiğinizi hissettiriyorlar mı? Birlikte zaten güzel bir şey, paylaştığınız bağı yarattığınızı unutmayın. Artık onlara bunu anlatmanın zamanı geldi.

İleriye bakın

Gelecekle ilgili planlarınızı anlatmak onlara olan sevginizi ve bağlılığınızı gösterir. Bu kişiye birlikte ne yapmayı sabırsızlıkla beklediğinizi veya onunla paylaşmak istediğiniz bir deneyimi anlatın. Veya 5, 10 veya 15 yıl sonra birlikte hayatınızı hayal edin. Bunlar birlikte dünyayı dolaşmak ya da aile kurmak gibi büyük planlar olabilir. Ya da belki geleceğiniz daha basittir; paylaşılan çaylar, uzun telefon görüşmeleri ve her zaman birbirinizin yanında olacağınızı bilmek.

İhtiyacınız olan tek şey sevgidir

Bir aşk mektubu büyük bir finali hak eder; onlara tam olarak nasıl hissettiğinizi anlatarak bitirin. Bu onların sizin için önemli olduğunu açıkça belirtme fırsatınızdır. Yürekten konuşun ve “Seni seviyorum” demekten asla çekinmeyin. Bu dili kullanmakta rahat değilseniz, "Seni gerçekten takdir ediyorum" veya "Arkadaşlığımızı seviyorum" da işe yarayacaktır. Risk varsa alın. Savunmasız ve açık olmak korkutucu olabilir ama her zaman buna değer. Karşılığında ne diyeceklerini asla bilemezsiniz, ancak duygular karşılıksız olsa bile, dünyaya biraz daha fazla sevgi kattığınızı bilerek içiniz rahat olsun.

Etiketler: anı, mektup, anı defteri
Nisan 18, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR